Er kredittkort på dagen en mulighet?

Markedet flommer over av tilbud om forbrukslån på dagen, eller til og med på timen, men hva med kredittkort? Er det i praksis mulig å få et kredittkort på dagen?

De fleste kredittkortselskaper på det norske markedet, tar imot søknader online, via deres respektive nettsider. Når søknaden er mottatt, vil selskapet foreta en kredittvurdering av deg, og basert på denne, blir din søknad om kredittkort godkjent eller avslått. Dette er en prosess som i de fleste tilfeller skjer mer eller mindre automatisk, og det går derfor bare noen minutter fra du har sendt søknaden, til du får svaret tilsendt på epost. I noen tilfeller kan det skje at kredittkortselskapet trenger ytterligere dokumentasjon, for eksempel i form av din siste lønnsslipp eller kopi av selvangivelsen din, og da tar søknadsbehandlingen selvsagt noe lengre tid.

BankID er et krav for rask saksbehandling

Akkurat som for forbrukslån, gjelder det når du søker om kredittkort, å ha tilgang til BankID, for å få en rask behandling av søknaden din. BankID benyttes for å gjøre en digital legitimasjonskontroll av deg, og for å signere kredittavtalen. Uten BankID må kredittkortselskapet sende disse dokumentene i posten, du signere, og deretter returnere dem til selskapet igjen, pr. post. Dette er selvsagt noe som tar flere dager, og som effektivt gjør det umulig å få innvilget et kredittkort på dagen.

Tilgang til kreditten på dagen

Mange kredittkortselskaper vil gi deg tilgang til nettbank, mer eller mindre med en gang din søknad er behandlet. Dette betyr selvsagt ikke at du vil få det fysiske kortet i hånden samme dag, normalt tar det 5-7 dager fra din søknad er godkjent, til kortet kommer i posten.

Har du tilgang til din konto hos kredittkortselskapet, har du i mange tilfeller også tilgang til din kreditt og du kan derfor betale regninger og overføre kontanter til en bankkonto, også selv om du ikke har mottatt kredittkortet i posten. Det er dog viktig å huske på at gjør du dette, så påløper det renter på beløpet med en gang. Det er bare når du bruker kredittkortet til å handle i butikk eller online, at du vil få glede av opp til 45 dagers rentefri kreditt.